Reglaj geometrie roti

Reglaj geometrie roti

Reglaj geometrie roti – La GearBox Titan procesul de reglaj unghiuri roti (geometrie directie) se efectueaza cu ajutorul unui computer, la care sunt conectate patru module cu laser, acestea fiind individual pe fiecare roata a masinii, formandu-se in jurul ei o citire completa a parametrilor fiecarei roti in parte.

Cu ajutorul undei laser de pe capatul modulului, acesti parametri sunt trimisi catre computer, unde se vor da valorile care apoi vor fi ajustate manual de catre mecanic pentru a le aduce in parametri optimi.

Reglarea direcţiei previne uzura prematură a anvelopelor şi a componentelor sistemelor de direcţie şi suspensie.

Reglarea computerizată a geometriei roţilor permite poziţionarea acestora respectându-se paralelismul între axe şi cel cu şoseaua,

evitându-se următoarele aspecte ce apar în urma unei geometrii defectuoase:
• traiectorie defectuoasă a autovehiculului pe carosabil
• eforturi suplimentare ale conducatorului auto în menţinerea direcţiei autovehiculului
• uzura prematură şi neuniformă a anvelopelor precum şi uzura pieselor care fac parte din ansamblul sistemului de direcţie
• consum mare de carburan

Pentru a avea un autovehicul pus la punct, după schimbarea oricărui element din cadrul sistemului de direcţie

(bieletă, bucşa, pivot, capăt de bara etc. ), sau de suspensie (arc, amortizor) se recomandă să se efectueze geometria roţilor.
De asemenea, verificand periodic uzura anvelopelor puteţi observa eventuale anomalii ale geometriei.
Recomandăm verificarea geometriei atunci când schimbaţi anvelopele (de două ori pe an sau la aproximativ 10.000 de km parcurşi). Service-urile noastre vă sprijină în acest sens cu tehnologii de ultimă oră.

Comentariile nu sunt permise.